Akti Lij med Aira Dance Company

”Akti lij” – det var en gång, är en magisk föreställning som tar med barnen in i den samiska sagovärlden. Genom dans och rörelse låter vi publiken färdas från plats till plats bland väsen och varelser från berättelsernas värld.

Samisk berättartradition är något som har följt med samerna i historien och burit med sagorna till dagens barn. Denna tradition och kulturarv vill vi nu föra vidare genom en interaktiv dansföreställning. Föreställningen är passande både som offentlig och för skolor; där vi medtar ett pedagogiskt material för ge lärarna möjligheten att jobba med barnen inom tematiken Sápmi även i andra skolämnen.

Varmt välkomna till en föreställning som lämpar sig både till samiska och icke-samiska barn, ett fint sätt att introducera dagens samhälle till Sápmi och ett sätt för barnen i och från Sápmi att ta det av deras egen historia samt kulturarv genom 4-1dans. 

Bokningsperiod

Idag - 2022-12-31

Fakta

Ålder: 4-10 år
Max antal deltagare: 50
Längd (minuter, timmar): 35 minuter
Bygg-/rivtid, för- och efterarbetestid: 150/90 minuter
Antal medverkande: 3
Lokal- och teknikkrav: Spelyta 6 x 6 m, sal med jämn golvyta t.ex. gympasal/blackbox, total golvyta inklusive publik: 9,5 m bredd och 11 m djup. Se teknisk rider.

16 Ampere eluttag (alternativt speciallösning med 2 st. x 10 ampere uttag). Mörkläggning i rummet. Rumstemperatur: 22 grader. Ej betong eller stengolv.

Övrigt: 1-2 personer till bär och rigg hjälp vid in- och ut - last. Om det finns... tillhandahåller gruppen gärna vagn med hjul eller liknande för Personal som sköter insläpp i lokalen. Tillgång till toalett anslutande eller nära lokalen. Tillgång till lokalansvarig/nummer till vaktmästare eller liknande. 

Kostnad

1 föreställning/dag 13 000 kr, 2 föreställningar/dag 20 000 kr exkl. moms. Kostnader för resor från Jokkmokk och Falun, traktamente på 240 kr/dag samt logi tillkommer. Hyra av teknik ingår i föreställningspris.

Bokningsinformation

Aira Dance Company AB
Jokkmokk
Kontaktperson: Liv Aira
Telefon: 070-8980055

E-post: livanderssonaira@gmail.com
Hemsida: www.livaira.se