LIKES FOR LIFE med Jo Dance Company

LIKES FOR LIFE är en dansföreställning inspirerad av mellanstadieelevernas värld på sociala medier. Genom workshops och research har vi skapat dansföreställningen utifrån elevernas erfarenheter kring sociala medier. Vad händer där? Hur påverkas de? Hur känns det?

”Ibland är det lättare att skriva än att prata.”
"Nätmobbning är som mobbning fast hela tiden.”
”Rykten sprids fort.”
”En kan vara sig själv."

LIKES FOR LIFE är en dansföreställning som berör och stärker eleverna genom igenkänning och samhörighet. Vi bjuder in dem till deras egna värld där de får stanna upp en stund och reflektera. Ett magiskt cyberspace fyllt med dans, musik, berättelser och koreografi som känns.

LIKES FOR LIFE har fått väldigt fin respons från både lärare och elever och de upplever att ämnet är otroligt viktigt. Det har väckts frågor och funderingar efter föreställningen. Vi märker att det finns ett stort behov från eleverna att prata om vad som händer på deras sociala medier. Dansföreställningen LIKES FOR LIFE berör och öppnar upp för diskussion och reflektion. 

"Tyckte det var jättebra budskap."
"Workshopen knöt ihop allt, det blev en helhet."
"Jättefin föreställning, den handlade om känslor."
"Fint och starkt, barnen kom så nära."
"Jag tyckte det var så bra, det kändes som vi var i nätet." 

Efter dansföreställningen erbjuder vi en workshop på 30 minuter. Först har vi en pratstund och sen skapar vi en dans tillsammans med eleverna utifrån deras positiva och negativa upplevelser på sociala medier. Det är ett fantastiskt sätt att knyta ihop ämnet och få eleverna engagerade. 

Bokningsperiod

Idag - 2022-12-31

Fakta

Ålder: 10 - 12 år
Max antal deltagare: 70
Längd (minuter, timmar): 30 minuter + workshop: 30 minuter
Bygg-/rivtid, för- och efterarbetestid: 120/60 minuter
Antal medverkande: 2
Lokal- och teknikkrav: Scenbredd (min): 6 meter, Scendjup (min): 6 meter, Takhöjd: 3,5 meter. Elkrav: 1 x 10 A. Mörkläggning: om möjligt. Sviktande golv. Ej sten/betong.
Logebehov kvinnor: 2 ( rinnande vatten & spegel i loge)
Antal turnerande tekniker: 1
Bärhjälp: 1

 

Övrigt: 

30 minuters workshop efter dansföreställningen. Vi behöver ett utrymme till workshopen efter föreställningen. Ofta brukar gympasal passa bra, då vi kan ha workshopen i andra delen av gympasalen. 

 

Kostnad

1:a föreställningen 11500 kr, 8000 kr för 2:a föreställningen i samma lokal.Tillkommer: Ersättning för resa, boende samt traktamente.

Bokningsinformation

Jo Dance Company
Stockholm
Kontaktperson: Jo Ehnsiö
Telefon: 070-7211535

E-post: jo.dancecompany@gmail.com
Hemsida: https://www.jodancecompany....