Krock

Vi möter tonåringar på kollisionskurs med varandra, sig själva och vuxenvärlden. Där något så obetydligt som en utebliven lajk på sociala medier leder till tjafs som eskalerar och slutar i totalt kaos.

Varför blir Lydia kär i världens mest svartsjuka kille? Är Jakob homo bara för att han tycker om att kyssa killar? Vem ska betala för milkshaken? Vad handlar bråket i skolmatsalen om? Hur gick det när Johannes blev prankad? Vad hände egentligen den där dagen och hur kunde det gå så långt?

Föreställningen innehåller dans, sång och musik och är baserad på verkliga konflikter hämtade från högstadieelevers egna berättelser. Rädsla, avundsjuka, otrohet, vänskap, meningsskiljaktigheter, lojaliteter och ryktesspridning visas upp inför öppen ridå. Det är stora känslouttryck, höjda röster och hotfulla gester. Men också ömsint, lekfullt, humoristiskt och dråpligt.

Vi står dagligen inför konflikter av olika slag. I skolan, hemma, bland kompisar, med oss själva, med föräldrar och i världen. Med hjälp av föreställningen vill Teater De Vill lyfta samtalet kring konflikternas funktioner. Elever i åk 7–9 ges möjlighet att undersöka konflikter ur olika perspektiv och reflektera kring sina egna och andras värderingar.

Till föreställningen går det att beställa workshops. Med teater som medel får eleverna bearbeta verkliga konfliktsituationer och undersöka olika vägar för konflikthantering. Fokus ligger på att uppmuntra till att inkludera och finna positiva exempel. Vi arbetar med gestaltningsövningar, samarbete, värderingsövningar och reflektion.

Bokningsperiod

Idag - 2022-12-21

Fakta

Ålder: 13-17

Max antal deltagare: 100

Längd: 60 min

Bygg-/rivtid, för- och efterarbetestid: 150 min/60 min

Antal medverkande: 3

Lokal- och teknikkrav: Spelyta/takhöjd: 6×6 m/3 m. Elkrav: 220 V. Ljus/Ljud: Vi tar med eget. Krav på mörkläggning.

Kostnad

Gage första föreställningen: 12 000 kr.

Gage föreställning 2 och framåt: 11000 kr.

Resekostnader: 70 kr/mil, Traktamente: 1140 kr per dygn, logi för 3 personer.

Bokningsinformation

Teater De Vill
Stockholm
Kontaktperson: Malin Tell
Telefon: 070-7773448

E-post: malin@teaterdevill.com
Hemsida: https://teaterdevill.se