Moaivi

Passar alla åldrar. Festivaler, events och skolkonserter.

Moaivi består av Johanna Sevä och Love Kjellson som började spela tillsammans 2011. Johanna Sevä är renskötare och kompositör. Hon kommer från Tuolpukka och bor och verkar i Sápmi. Love Kjellson är musiker, konstnär och kompositör från Rörum i Skåne. I Johanna och Love möts Rörum och Tuolpukka och gränsen mellan det som vi kallar svensk folkmusik och jojk suddas ut. När de träffades hade de ett gemensamt intresse i att försöka förstå hur musik kunde vara en berättelse bortom språket. De arbetade mycket med hur de skulle kunna gestalta rymd och storhet. 

Moaivi har sedan dess spelat på skolor för årskurs 5-9 samt gymnasiet och vuxenskola, samt provspelat med ännu yngre testpublik. I denna konserten får publiken dels möta traditionell och nyskapad musik från samisk och skånsk tradition, men även dikter, berättelser och minnen som ger en förståelse för hur det är att leva och verka i Sapmi. Moaivi har även sammanställt länkar med fakta och information till pedagoger för att de ska kunna förbereda eleverna samt följa upp de frågor som väcks.

 “Johanna Sevä (sång, trummor, klockor, såg och percussion) och Love Kjellsson (elgitarr, fiol, piano, dragspel, syntar och elektronik) har i två års tid skapat Bränn Trummorna. Låtarna har bland annat skrivits i en gammal renvaktarstuga vid Noltu, utanför Tuolpukka i Vittangi Skogssameby (som ligger i Kiruna kommun) och dit fraktades instrumenten på snöskotrar. […] Hur låter Moivis musik? Jo, väldigt lugn och mystisk, elektronisk, den är nästan tyst fast den låter hela tiden, full av små detaljer, ibland knappt hörbara sådana, mänskliga röster som talar och jojkar spöklikt.”  
– Zero Magazine (om debutalbumet Bränn Trummorna)

Bokningsperiod

Idag - 2024-04-30

Fakta

Ålder: alla åldrar
Max antal i publiken: 500
Längd: 30-45 minuter. Kan justeras
Bygg- /rivtid: 180 min/120 min
Antal medverkande: 2
Lokal- och teknikkrav: Inga speciella lokalkrav. Platser/utrymmen som fungerar för konsert.

Arrangören står för ljudteknik och ljudtekniker.

Kostnad

Första spelning 15 000kr.
5 000kr för andra föreställning samma dag.
10 000kr för första föreställning andra dag på samma plats. Specialpris för längre turnéer kan diskuteras.  
Arrangören står för ljudteknik och ljudtekniker. 

Bokningsinformation

ENT management
Stockholm
Kontaktperson: Anja Hellström Schneider
Telefon: 076-4027757

E-post: entmanagement.se@gmail.com
Hemsida: https://entmanagement.se/mo...